FLAŞ HABER

Anadolu Efes farklı kazandı!

29 Kasım 2015 Pazar 23:48

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 8. haftasında Anadolu Efes, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 28 sayı farkla 94-66 yendi.

Anadolu Efes farklı kazandı!
 Karşılaşmaya ilk dakikadan itibaren etkili başlayan Anadolu Efes,  boyalı alanda Tyus'un iyi oynadığı bölümde orta mesafeden Doğuş-Birkan ikilisiyle  sayılar üretti ve 4. dakikada 9-3 üstünlük yakaladı. Cemal'in oyuna girmesiyle  pota altında dengeyi sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 7. dakikada  Denmon'un elinden bulduğu basketle farkı 2 sayıya indirdi: 11-9. Periyodun kalan  bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve lacivert-beyazlılar ilk çeyreğe 17-14  önde kapadı. 
 
Mücadelenin ikinci periyoduna Klobucar'ın elinden bulduğu üç sayılık  basketle eşitliği sağlayarak giren lacivert-turunculu ekip karşısında Anadolu  Efes, Dunston, Granger ve Cedi Osman ile üst üste sayılar bularak 13. dakikada  farkı 7 sayıya çıkardı: 24-17. Klobucar'ın hızlı hücumlarda bulduğu sayılar ile  farkı eriten ve periyot sonunda Cobbs ile skor üreten ev sahibi takım, ilk yarı  sonunda skoru lehine çevirdi: 37-35. 
 
İkinci yarıya etkili başlayan Anadolu Efes, Granger ve Birkan'ın dış  şutlardan kaydettikleri basketlerle 8-0'lık seri yakaladı ve 22. dakikada farkı 6  sayıya (43-37) çıkardı. Savunmadaki sertliğini arttıran ve oyun üstünlüğünü  sürdüren lacivert-beyazlılar, Dunston ve Furkan'ın sayılarıyla 3. periyot sonunda  20 sayılık üstünlük (71-51) yakaladı. 
 
Karşılaşmanın son çeyreğinde skor avantajını koruyan Anadolu Efes  sahadan 94-66  galip ayrıldı. 
 
Maçın en skorer ismi 16 sayıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor  forması giyen Denmon olurken, Anadolu Efes'de Tyus 15, Dunston ve Brown on üçer  sayıyla oynadı. 
 
Bu sonucun ardından ligde birer maçı eksik takımlardan Anadolu Efes 5.  galibiyetini elde ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 6. mağlubiyetini  aldı. 
 
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yeni başantrenörü  Ertuğrul Erdoğan takımının başında ilk maçına çıktı. 
 

Yorum Gönder