FLAŞ HABER

Matador Fenerbahçe

13 Nisan 2016 Çarşamba 01:15

Matador Fenerbahçe! Kanarya, THY Eurelegue çeyrek final ilk maçında İspanyol devi Real Madrid'i mağlup etti.

Matador Fenerbahçe
Seyircisinin de desteğiyle rakibine nefes aldırmayan sarı-lacivertliler dünkü maçtan galip ayrılarak ev sahibi avantajının ilk bölümünü kullandı. Şimdi hedef yarın İstanbul’da yine kazanmak.
 
F.Bahçe'nin geçtiğimiz sezonun şampiyonu bu senenin formsuz Real Madrid’i karşısında Ves-ely’siz nasıl bir oyun ortaya koyacağı ciddi bir soru işaretiydi. Fakat Obradovic yine muazzam oyun görüşü ile her zaman bir “B” planı olduğunu gösterdi ve muhteşem taraftarın da rüzgarıyla 1-0 öne geçti.
 
F.Bahçe ilk çeyreğe savunmayı en iyi şekilde yaparak başladı. Misafir ekip, ilk beş dakikada dışarıdan oynamayı denerken, 4’te 0’la üç sayı çizgisinin gerisinden umduğunu bulamadı. Benzer şekilde dışarıdan etkili olmayı deneyen temsilcimiz de, hücumda savunmada olduğu gibi etkili olamayıp, 0/3 üçlük ile istediğini başaramayınca, Bobby ve Bogdanovic ile potaya giderek boyalı alanda etkili oldu. 
 
2. çeyrekte hücumda Bogdanovic ve Sloukas’ın direksiyonunda, Udoh’un da pota altındaki dominasyonuyla rahatlayan F.Bahçe, savunmada da vites artırınca fark açıldı. Temsilcimiz 26-18’lik çeyrek skoruyla soyunma odasına 41-29 önde gitti.
 
Real Madrid 2. devreye topu daha iyi başladı ve kolay sayılar buldu. Bu esnada F.Bahçe ise hücumda yanlış tercihler yaparken, bu durum top kayıpları ile birleşti ve üçüncü çeyreğin sonlarında Madrid ekibi farkı eriterek bir sayı da olsa önce geçti.
 
O noktada özellikle Sloukas’ın sazı eline almasıyla tempoyu yeniden belirlemeye başlayan temsilcimiz hücum ritmini bulmakta çok zorlanmadı ve farkı yeniden açtı. Sezonu çok da iyi geçirmeyen Sloukas özellikle son çeyrekteki performansıyla bu maçta adeta takımını ipten aldı.
 

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder