FLAŞ HABER

Doping Yaşi 14'e Indi

07 Kasım 2013 Perşembe 15:12

ATLETİZM dünyasında, "Rüzgarın Kızı" olarak iz bırakan eski milli atlet Semra Aksu, daping yapma yaşının 14-15’e indiğini söyleyerek, "Dünyanın bizi ciddi anlamda uyardığı şu günlerde umarım gerekli yasal düzenlemeler...

Doping Yaşi 14'e Indi
ATLETİZM dünyasında, "Rüzgarın Kızı" olarak iz bırakan eski milli atlet Semra Aksu, daping yapma yaşının 14-15’e indiğini söyleyerek, "Dünyanın bizi ciddi anlamda uyardığı şu günlerde umarım gerekli yasal düzenlemeler yapılır" dedi. Türkiye’nin ilk kadın Atletizm Federasyon Başkanı olan Aksu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen "Çarşamba Etkinlikleri”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Spor Hekimi Dr. Aylin Çeçen Aksu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Türk sporunun en önemli sorununun doping olduğunu dile getiren Semra Aksu, "Ben 1979-97 yılları arasında spor yaptım. O dönem, çivili ayakkabıların ödünç alındığı, bir formanın ütülenip saklanarak iki yıl giyildiği yıllardı. Doping kontrolleri o zaman da vardı ama ne ben, ne de diğer sporcu arkadaşlarım, dopingden yakalanma korkusu yaşadı. Çünkü spor o dönemde gerçekten çok amatörceydi ve çok temizdi" diye konuştu.
Ülkemizde son yıllarda devletin koyduğu teşvik ödüllerinin çok büyük rakamlara ulaştığını, sporcuların bu ödülleri elde etmek için her şeyi göze aldığını sözlerine ekleyen Aksu konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz yüreğimizi ortaya koyardık, yeni nesil yasaklı madde kullanıp ciğerlerini ortaya koyarak koşuyorlar. 2000 yılında federasyon başkanlığı yaptım. Federasyonların bütçeleri her yıl uluslararası müsabakalarda alınan madalya sayısına göre yapılır. Doping yaşının yıldızlar kategorisine (14-15 yaş) kadar indiği, konunun Meclis’te değerlendirildiği ve dünyanın bizi ciddi anlamda uyardığı şu dönemde dilerim gerekli düzenlemeler yapılır"  (YC/AÖ)
 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder