FLAŞ HABER

Schumacher'in Kazasının Detayları Ortaya Çıktı!

08 Ocak 2014 Çarşamba 14:40

Michael Schumacher’in kayak kazasını inceleyen Fransız savcı, olaya pilotun hızının veya kayak takımlarındaki herhangi bir problemin yol açmadığını söyledi. Savcı, efsane pilotun pist dışında bir kayaya çarptığını, kayaklarından birinin fırladığını ve çarptığı yerin bir metre uzağına düştüğünü açıkladı.

Schumacher'in Kazasının Detayları Ortaya Çıktı!

Bugün basın toplantısında açıklamalarda bulunan Albertville Savcısı Patrick Quincy, 29 Aralık günü meydana gelen kaza sırasında Schumacher’in kullandığı kasktaki kameranın incelenen deliller arasında yer aldığını söyledi. Savcı, Schumacher’in kaza sırasında kayak pistinin belirlenen alanından sekiz metre dışarı çıktığını ifade etti.

Schumacher’in pistin kırmızı ve mavi bayrakları arasındaki kavşak noktasına ulaştıktan sonra kırmızı bayrağı takip ettiğini ve sonra pist dışına çıktığını belirten Savcı, "Çok iyi bir kayakçı ancak ayağındaki kayaklardan biri bir kayaya çarpıyor. Çarptığı kaya pistin 8 metre dışında, düşdüğü pozisyon ise pistten 9 metre uzaklıkta" şeklinde konuştu. Bozon, Schumacher’in kullandığı kayak takımlarında bir sıkıntının olmadığını belirterek, "Bunlar kazanın sebebi değil. Bununla birlikte kayaklardan birinin altındaki sıyrıklar, bir kayaya çarptığını gösteriyor" dedi. Pistin kaymaya uygun alanlarını gösteren işaret levhalarının yetersiz olduğu iddialarına da değinen Savcı Quincy, "Kayak pisti, tüm kayakçıların izin verilen alanda kaymalarını sağlamak için çok iyi işaretlenmiş" diye konuştu.

"HIZLI DEĞİL"

Kamera kayıtlarına bakarak Schumacher’in kaza yaptığı sıradaki hızının tam olarak tespit edilemediğini belirten Savcı Quincy, bununla birlikte Schumacher’in hızının, Fransız polisinin, kazanın en büyük etkeni olarak yoğunlaştıkları konu olmadığını dile getirdi. Quincy, "Uzmanlarla ve sahasında en iyi olanlarla görüntüleri inceleyeceğiz. Eğer gerekli olursa, hızı da tam olarak tespit edip açıklayabileceğiz. Fakat hız bizim için özellikle önemli bir konu değil, soruşturma sonunda da muhtemelen alacağımız önemli kararları etkilemeyecek" dedi.

Soruşturma heyetindeki Stephane Bozon ise, kask kamerasındaki görüntülerin daha detaylı bir şekilde incelenmesinin gerekeceğini söyledi. Bozon, "Görüntülere bakıldığında, (Schumacher’in) çok iyi bir kayakçı olduğu anlaşılıyor. Kayak pistinin dışına çıkıyor, pist dışına çıktığında hızını azaltmaya bakmamış. Fakat hızı hakkında şu aşamada gerçekten bir şey söyleyemeyiz. Oldukça sert zemin üzerinde, çok iyi bir kayakçı için normal bir hız. Hızını biraz düşürmek için dönüyor" ifadelerini kullandı.

Savcı Quincy, Schumacher’in kamera kayıtlarının yanı sıra, polisin görgü şahitleri ile görüştüğünü, bunlar arasında efsane pilotun yakınlarının da bulunduğunu söyledi. Quincy ayrıca, geçtiğimiz günlerde Alman basınında, "kaza sırasında bir turistin eşinin görüntülerini çekerken arka planda Schumacher’in kazasını görüntülediği" yönündeki haberlerin de asılsız olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler SchumacherKaza

Yorum Gönder