FLAŞ HABER

Beşinci dünya şampiyonluğu içi piste çıkıyor

14 Ekim 2016 Cuma 17:42

Beşinci dünya şampiyonluğu için piste çıkıyor.. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersports Şampiyonası'nda beşinci şampiyonluğu için piste çıkacak.

Beşinci dünya şampiyonluğu içi piste çıkıyor
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersports Şampiyonası'nda beşinci şampiyonluğu içi piste çıkacak.

Sofuoğlu, sezonun 11. yarışına pazar günü İspanya'nın Jerez kentinde çıkacak. Bu sezon 10 yarışta beş kez birinci olan Kenan Sofuoğlu, 171 puanla pilotlar sıralamasında zirvede bulunuyor. Kenan Sofuoğlu'nun en yakın takipçisi Randy Krummacher 129 puanla ikinci sırada yer alırken, Fransız Jules Cluzel ise 116 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Kariyerinde dört dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012 ve 2015 yıllarında Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye çıkarak kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu.

BU SEZON BEŞ KEZ KAZANDI


Bu sezon beş birinciliği bulunan Sofuoğlu, Avustralya'daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalırken Tayland'da ikinci sırayı elde etti. İspanya'da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda'da üçüncü oldu. İtalya'da damalı bayrağı ilk sırada gören Kenan Sofuoğlu, Malezya'da ise altıncı sırada yer almıştı. Milli sporcu son üç yarış olan İngiltere, İtalya ve Almanya'da birinci olmuştu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder