FLAŞ HABER

Türk Futbolu'nun efsane ismi vefat etti

22 Aralık 2020 Salı 14:13

Türk futbolunun efsane ismi Özkan Sümer hayatını kaybetti Trabzonspor ile 2 kez Süper Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa kazanan Türk futbolunun efsane isimlerinden Özkan Sümer 80 yaşında hayatını kaybetti.

Türk Futbolu'nun efsane ismi vefat etti
Trabzonspor’un efsane kadrosunda futbolculuk ve teknik adamlık yapan, 2001 yılında da bordo-mavili kulübün başkanlığına getirilen, Türk futboluna sayısız oyuncu kazandıran Özkan Sümer tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Onkoloji Yoğun Bakım servisinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

MAÇKA’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Trabzonspor eski futbolcusu, eski başkanı, eski teknik direktörü, eski Futbol ve Altyapı Genel Koordinatörü, Divan Kurulu Üyesi, İstişare Kurulu Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer’in cenazesi bugün saat 14.00’de İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka’daki aile mezarlığında toprağa verilecek. Öte yandan pandemi kuralları nedeniyle Özkan Sümer’e tören düzenlenmeyecek.

1967’DE TRABZONSPOR’DA HİZMETE BAŞLADI
80 yaşındaki efsane isim Türk futbolu için “futbolun bilge insanı”, “futbolun profesörü” olarak tanımlanıyordu. Ocak 1940’ta Trabzon’un Maçka ilçesinde üç kardeşin ortancası olarak dünyaya gelen Özkan hoca, ilkokulu Maçka’da okurken, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlamış.

Ortaokul yıllarında İdmanocağı ile futbolculuk kariyerine başlayan Özkan Sümer, Trabzonspor’un kuruluşuyla birlikte (1967) bordo-mavili formayı sırtını geçirdi.

Futbolculuğunun ardından teknik direktörlüğe soyunan Sümer, 1978 yılında Trabzonspor’un hocası oldu ve Karadeniz ekibi, Özkan Sümer ile 1978-1979 ve 1980-1981 sezonunda şampiyonluğa uzandı.

Özkan Sümer, 1983-1984 sezonunda Galatasaray’ı çalıştırdı. Ertesi sezon yeniden Trabzonspor’a dönen Sümer, burada bir yıl görev yaptı. 1990-1991 ve 1997-1998’de de bordo-mavili ekibin başında yer alan deneyimli teknik adam, Denizlispor, Samsunspor ve Konya Mobellaspor’da birer yıl hizmet verdi.

2001 yılında Trabzonspor’un başkanlığına getirilen Özkan Sümer, 2003-2004 sezonunun henüz ikinci haftasında görevinden istifa etti.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK
TFF’de başkan vekilliğinin yanı sıra Trabzonspor’da futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerinde bulunmuş olan Özkan Sümer, 80 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Futbol Federasyonu da Sümer’in vefatı dolayısıyla karşılaşmalar öncesinde saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

TFF’nin resmi sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“A Milli Takımımızı bir dönem çalıştıran, Federasyonumuz eski Başkan Vekili Özkan Sümer için 22-24 Aralık tarihleri arasında oynanacak tüm müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.”

TFF’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Geride kalan günlerde 80. yaşını geride bırakan Sümer, Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığını yaptığı şu anki bordo-mavili yönetimde genel koordinatörlük görevini yürütüyordu.

Sümer’in vefatıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk futbolunun efsane ismi, A Milli Takımımızı bir dönem çalıştıran, Trabzonspor’un eski futbolcu, teknik direktör ve Başkanlarından Özkan Sümer’in bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 20 Kasım 1940 Trabzon doğumlu olan Özkan Sümer, Bordo-Mavili takımda futbol oynadı, uzun yıllar teknik direktör olarak çalıştı. Birçok kademede görev yaptığı Trabzonspor Başkanlığını da yapan Sümer, 1980 yılında A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevinde de bulundu. Birçok takımda Türk futboluna unutulmaz katkılar sağlayan tecrübeli futbol adamı birçok ismi futbolumuza kazandırdı. Özkan Sümer’e Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri, Trabzonspor Kulübü ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.”
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder